Delavnica Notranji otrok in skrb zase

“Povej srcu, da je strah pred trpljenjem hujši od trpljenja samega. Nobeno srce ni nikoli trpelo, kadar je šlo za svojimi sanjami.”

​(Paulo Coelho)​

Delavnica Notranji otrok in skrb zase


Naučiti se skrbeti zase je pot do življenja, polnega radosti, igrivosti, ustvarjalnosti. Iskreno pogledati vase in se odločiti zase, je prvi korak v tej smeri. Slovo od bolečine je možno, če si to dovolimo.
O vsebini delavnice

Čarobnost in lepota življenja je v tem, da globoko v sebi čutimo radost, ustvarjalnost, igrivost, živost. To se zgodi takrat, ko polno občutimo sebe. Velikokrat se zgodi, da takšnega stika s sabo nimamo. Zaznavamo le raznorazne blokade, vzorce, naučena prepričanja, ki nam onemogočajo, da bi zares bili v lepem stiku s sabo.

Če pogledamo globoko vase, lahko ugotovimo, da gre za zgodbe preteklosti, s katerimi kreiramo svojo sedanjost. Ponavljajoči cikli tistega, česar nočemo, nam jemljejo energijo, da bi zares živeli sebe. Ko se zgodi, da te cikle prepoznamo in jih pozdravimo, takrat postane sedanjost naša. Postane odsev naše resničnosti in ne več priučenih avtomatizmov in vzorcev. Dobro poznati, razumeti in čutiti naše občutke je ključno, da se lahko kot odrasli odločimo za tisto, kar je za nas zares dobro. Da se poslovimo od vzorcev, ki so nas držali v občutkih nemoči, da ne moremo živeti življenja, ki je za nas resnično dobro in lepo.

Potrebno je, da se zavedamo, da brez srečanja z neprijetnim, ne moremo doživeti lepega. Če blokiramo bolečino, tudi ljubezni ne moremo sprejeti vase. Naš notranji otrok nosi vse potrebno, da nas na tej poti do sebe podpre. Iskreno pogledat vase nam lahko pomaga, da se poslovimo od bolečine in naredimo prostor ljubezni. Najprej do sebe in nato do drugih.

Na delavnici bomo preko dela z notranjim otrokom in našimi občutki raziskovali v prvi vrsti naš odnos do sebe. Iskali bomo način, kako biti v stiku s sabo ne glede na to, kaj se dogaja okrog nas in znotraj nas ter se učili, kako (po)skrbeti zase, kako se odločati in izbirati.  Znotraj sebe bomo ustvarjali prostor za radost, igrivost, ustvarjalnost.

Prihajajoči termin delavnice: trenutno ni znan

O namenu delavnice

Na delavnici bomo:

  • spoznavali pomen čutenja in stika s telesom za resničen stik s sabo in dobro skrb zase
  • raziskovali načine vstopanja v stik in ljubeče skrbi zase
  • učili se, kako ohranjati stik s sabo in ga poglabljati ter v skladu z našo notranjo resnico ravnati
  • pogledali čustvene cikle, v katerih se vrtimo v naši sedanjosti in nam preprečujejo, da bi živeli resnične sebe in bili v odnosu s sabo in drugimi zadovoljni in izpolnjeni
  • poglobili razumevanje vloge žrtve, ko ne zmoremo živeti svojega polnega potenciala in prišli v stik z občutenjem odgovornosti, ki jo nosimo do sebe in svojega življenja
  • okrepili povezavo med našimi občutki in željami srca z namenom, da bomo lahko vnesli več sebe in tistega, kar si želimo v svoje življenje in odnose
  • pogledali, kako se lahko vrnemo v občutenje radosti, igrivosti, ustvarjalnosti
Praktične informacije o delavnicah

Dvodnevna delavnica je izkustvene narave – preko različnih vaj osebno vstopamo v občutke, ki jih nosimo v sebi in v stik z notranjim otrokom. Raziskujemo teme, povezane z notranjim otrokom, in jih in na nov, bolj zdrav način integriramo v svoje življenje. Delavnica je podkrepljena tudi z informacijami in praktičnimi napotki, ki jih potrebujemo vedeti in razumeti, da nas tudi naša ‘glava’ podpira v smeri želenih sprememb in zdravega odnosa do sebe. Delamo v majhni skupini (do 8 udeležencev).

Kdaj: datum trenutno ni znan
Trajanje: oba dni od 9:00 do 17:00
Kje: Jalnova 70, Ljubljana

Prijavi se


Prijaviš se lahko prek maila kristina@drevozivljenja.net ali preko prijavnega obrazca na desni. Kontaktiraš me lahko tudi za več informacij.

Cena


120 eur za zaposlene
90 eur za študente in brezposelne

*možnost plačila v dveh ali treh obrokih

Prijavnica za delavnico Notranji otrok in skrb zase

Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.
Fill out this field
Datum delavnice
Select an option