Delavnice in odmiki

“Ko izraziš, kar si, zasedeš svoje mesto, in svet te končno zagleda. Samo na svojem prostoru si vidna.”

​(Alenka Rebula)​

Delavnice


Delavnice so prostor za žensko – za njeno telo, misli, čustva, za njeno dušo. Prostor, kjer je sprejeta takšna, kot je. Sprejeta v svoji ženski naravi.
Kaj so in kako potekajo?

Na delavnicah nam je ženskam v polnosti dovoljeno, da čutimo in izrazimo to, kar čutimo, da znotraj sebe raziskujemo in najdemo to, kar je resnično naše. Povezujemo se s svojo intuicijo, kar nas krepi v postavljanju mej tistemu, kar je zunaj nas in vsemu tistemu, kar nas v vsakdanjem življenju ne podpira, obenem pa nam to daje občutek zaupanja vase, zadovoljstva ter pomirjenosti s sabo in svetom.

Ženske s svojo sprejemajočo prisotnostjo podpremo druga drugo v njeni individualnosti in skupaj pletemo mrežo povezanosti, ki nam omogoča jasnejše uvide in moč, da avtentično zaživimo v sebi in iz sebe. Ženske dobimo moč  in pogum, da se počutimo žive in se sprejmemo v svoji ranljivosti in svoji notranji moči in stabilnosti. Energija , ki jo skupaj ustvarimo, objame žensko v celoti in se dotakne njenih globin, jih zdravi in preobraža.

Delavnice in odmiki potekajo v varnem, prijetnem vzdušju, ki ga ustvarimo ženske s svojo pristno prisotnostjo in zavedanjem, da smo si enake v tem, da smo ženske v lastni individualnosti vsake posameznice. Ženske se zberemo z globoko željo po notranjem raziskovanju in poglabljanju določene teme ali preprosto zato, ker si želimo začutiti podporo drugih žensk, se sprostiti in počutiti razumljene v varnem okolju, kjer nam je dovoljeno biti točno to, kar smo v tistem trenutku.

Delavnice navadno začenjamo tako, da vsaka podeli svojo namero, s čimer prispevamo sebe k ustvarjanju skupnega polja povezovanja in dela. Glede na naravo in vsebino se tekom delavnice prepletajo različne oblike povezovanja s sabo in deljenja: običajno nadaljujemo s tematskim pogovorom in deljenjem občutkov, pogledov, izkušenj ob iztočnicah na temo. Gre za preplet dela na mentalnem, čustvenem, telesnem in energetskem nivoju. Vse to z namenom, da vstopimo v resničen in pristen stik s sabo, ki nas vrača v še globlji občutek notranje celovitosti in zaupanja v moč in vedenje naših globin. Ob koncu delavnice vedno namenimo čas integraciji doživetega. Zavestno tudi poskrbimo, da se lahko spremembe integrirajo  v naš vsakdan po zaključku delavnice.

V januarju 2020 delavnica Arhetip Divje ženske

Kaj je namen delavnic?

Vse delo, ki ga opravljamo skupaj, nam daje možnosti za:

 • večji stik s sabo (s svojim čutenjem, telesom, mislimi, čustvi, občutki);
 • zaupanje vase in pomirjenost s samo seboj;
 • občutek notranje moči in zdravih mej z zunanjim svetom,
 • občudovanje ženske lepote, ki jo prepoznavamo v sebi in drugih;
 • stik s svojimi koreninami in globinami;
 • negovalno povezanost z drugimi ženskami, ki nas podpira in nam daje občutek opolnomočenosti;
 • sočutje in sprejemajoče razumevanje sebe in drugih;
 • stopanje v stik in čutenje svoje ženskosti;
 • prepoznavanje in razreševanje ovir, blokad, obramb, notranjih konfliktov na različnih nivojih (telesa, čustev, uma, duše), povezanih s temo kroga, ženskostjo ali drugimi vidiki našega življenja;
 • dovoljenje in svobodo za izražanje sebe (svojih občutkov, misli, čustev);
 • nove uvide, ki nam osvetlijo razumevanje vsega tistega, kar je za nas pomembno;
 • iztočnice za nadaljnje delo na sebi.