Delavnice Notranji otrok

“Jaz lahko naredim stvari, ki jih ti ne moreš. Ti lahko narediš stvari, ki jih jaz ne morem. Skupaj lahko narediva velike stvari.”

(Mati Tereza)

Delavnice Notranji otrok


Delo v skupini je lahko ob pravem času podpora, ki jo potrebuješ na svoji poti ali pa tudi ravno pravšnji skok iz cone udobja. Vsekakor pa vedno način, da se bolje spoznamo sebe ter odkrijemo lepoto sodelovanja in povezovanja z drugimi.
Kaj so delavnice in kako potekajo?

Na delavnicah skupaj raziskujemo in odkrivamo nove poglede na stvari, povežemo se s sabo in drugimi, kar ustvari prostor, v katerem se nam porajajo novi uvidi in v katerem si damo možnost izkusiti tisto, kar je drugače od tega, kar nam je poznano.
S koraki iz cone udobja v svojem ritmu in ob podpori skupine delamo prostor znotraj sebe za nova doživetja in občutke. Učimo se biti. Biti v globljem odnosu s sabo in drugimi. Učimo se razumeti in izkusiti temo delavnice tako, da nas to preobrazi, spremeni, poglobi. Skupinski proces je definitivno globok proces spreminjanja omejujočega in odpiranja za raziskovanje novih možnosti bivanja, čutenja, življenja.

Delavnice potekajo v prijetnem, udobnem in varnem prostoru, ki posameznika podpre v doživljanju njemu lastnega procesa in izkušnje dela na sebi.  Delavnice so izkustvene narave, tako da vključujejo različne vaje in tehnike, ki udeležencu omogočijo, da sam izkusi posamezne vidike teme delavnice in se iz lastnega doživljanja uči.

Časovni okvir delavnic se razlikuje od delavnice do delavnice.  Pripravljam tako nekaj urne kot tudi celodnevne in cikle večih delavnic. Glede na trajanje delavnice in same udeležence vsebino delavnice prilagodim tako, da skupina pridobi čim več. Seveda je pa vedno skupinski proces, ki ga soustvarjajo udeleženci, tisti, ki vsakokrat edinstveno zaznamuje potek delavnice.

Ključnega pomena pri sami izkušnji je pripravljenost posameznika za raziskovanje samega sebe in učenje iz sodelovanja in odnosov z drugimi. Vsak trenutek skupinskega procesa je namreč priložnost za samorefleksijo in delo na sebi.