Delavnice Notranji otrok


Ponovno vabim na cikel 4 delavnic “Notranji otrok”. Tokrat bomo preko stika z notranjim otrokom delali na temah zelo povezanih z vsakodnevnim življenjem:

 

  1. Stik z notranjim otrokom: 
    moje otroštvo – rane&viri moči, 
    vzorci/načela preživetja, moj resnični jaz in jaz kot celota različnih nivojev
  2. Čustva in občutki:
    razumevanje sporočil čustev (strah, sram žalost, jeza, veselje), zgodbe mojih občutkov; igrivost, ustvarjalnost, radost
  3. Odnosi z drugimi (partnerjem, otroci, prijatelji, sodelavci, drugimi bližnjimi …):
    varni in zdravi vs. ne-varni in nezdravi odnosi, čutenje svojih mej in postavljanje mej v odnosih, konflikti – razumevanje in njihovo reševanje
  4. Skrb zase:
    maske&prepričanja, ki me oddaljujejo od sebe; moje potrebe in želje; čutenje sebe; ljubeča skrb zase = ljubezen do sebe; uresničevanje sebe in svojega potenciala.


V splošnem lahko rečemo, da nam stik z notranjim otrokom pomaga, da znamo v različnih trenutkih poskrbeti zase tako, da smo pomirjeni in zadovoljni, obenem pa se povežemo s tistim delom nas, ki se veseli življenja, ki je igriv in radosten. 
Poleg tega stik z notranjim otrokom zdravi tudi čustvene ranjenosti, prizadetosti, ki smo jih doživeli v preteklosti. Naj bodo to odnosi in situacije, povezane z njimi, iz naših primarnih družin ali pa iz odnosov, ki smo jih imeli z drugimi pomembnimi osebami tekom našega življenja. 
V hitrem tempu življenja, ki pogosto predstavlja pred nas velike zahteve, norme, pravila, se pogosto začnemo oddaljevati proč od sebe in našo resnico začnemo prilagajati zunanji realnosti. Preko stika z notranjim otrokom se nam povrne notranja živost, zaupanje vase in jasna odgovornost zase – za svoje potrebe, želje.
Naš notranji otrok nas vabi k temu, da v odnosih ne pričakujemo, da bodo drugi poskrbeli za nas, ampak da zavzamemo v odnosih odraslo držo, v kateri zmoremo dati sebi to, kar potrebujemo. 
S tem se vračamo v prvotno povezanost s sabo, občutenje resnice o sebi in pristno in polno življenje, ki odraža to, kar smo. 

Praktične informacije o delavnicah:

Kdaj: 4 zaporedni ponedeljki, z začetkom 20.11. (20.11., 27.11., 4.12., 11.12.)
Trajanje: 18:30 – 21:30
Kje: Jalnova 70, Ljubljana
Cena: 80 eur za študente in brezposelne, 100 eur za zaposlene (možnost plačila v dveh obrokih)

Prijave in več info: kristina@drevozivljenja.net (prijave sprejemam do sobote, 18.11.)

Posamezna delavnica bo izkustvene narave, zato bomo preko različnih vaj osebno vstopali v teme, jih raziskovali in na nov, bolj zdrav način integirali v svoje življenje. Vsaka delavnica bo podkrepljena tudi z informacijami, ki jih potrebujemo vedeti in razumeti, da nas tudi naša ‘glava’ podpira v smeri želenih sprememb in zdravega odnosa do sebe.

Vsak od nas ima v sebi notranjega otroka in vsak od nas z njim vzpostavi svojstven odnos. In to je to! To je tisto, kar nam da uvide, ki jih potrebujemo, razumevanje, po katerem hrepenimo v naši celovitosti in to je tisto, kar nas preko vsakodnevne realnosti (naših občutkov, čustev, misli) vodi do tega, da izza tega vedno bolj čutimo in živimo tisto čisto, polno veselje, radost in igrivost življenja.


Vabljeni – se veselim skupnega raziskovanja in potovanja!

 

Včasih ni potrebno veliko, da znotraj sebe oživimo živost, igrivost, radost.

In to v našem vsakdanu tudi zaživimo.

Prejšnji prispevek
Bolečina notranjega otroka
Naslednji prispevek
Delavnica za ženske “I do it my way” na Primorskem

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.