Delavnica za ženske: Arhetip Divje ženske, 25. 2.


Rečem ji Divja ženska, kajti ti dve besedi, divja in ženska, izzoveta /…/ pravljično trkanje na vrata globoke ženske psihe /…/. Ne glede na kulturo, v kateri živi, vsaja ženska intuitivno razume besedi divja in ženska.
Ko ženske slišijo ti dve besedi, se v njih zgane in oživi star spomin. Spomnijo se brezpogojnega, nespornega in nepreklicnega sorodstva z divjim ženskim, odnosa, ki ja je zanemarjanje mogoče zameglilo, pretirano udomačenje pokopalo, obdajajoča kultura nadvladala ali pa ni več prepoznaven.
Morda smo pozabile njena imena, mogoče ne odgovorimo, ko nas pokliče po našem, toda v svojih kosteh jo poznamo in hrepenimo po njej; vemo, da nam pripada in da me pripadamo njej. ” (Clarissa Pinkola Estes)

Poklicane smo, da obudimo pozabljeno. Poklicane smo, da se spomnimo sebe in svoje celostne narave. Arhetip divje ženske prebuja speče v nas, oživlja omrtvičeno in kliče po pristnem, resničnem, živem. Podpira naša prizadevanja in trud, da bi zaživele v skladu našo avtentično naravo in izpolnile naše dušno poslanstvo.

Glas znotraj nas nas kliče, da si prisluhnemo. Da prenehamo svoje življenje uravnavati in živeti po zunanjih pravilih, normah, ponotranjenih vzorih, ki niso v skladu z resnico naših občutkov, hrepenenj, notranjih vzgibov. “Notranji glas ne govori v besedah, temveč jeziku srca, ki ne pozna besed.” Potrebujemo se obrniti vase, svojo pozornost usmeriti v svoje globinesamo in šele tam lahko najdemo jasnost, smer, mir … tam lahko najdemo Sebe.

Iskale bomo vse tisto, kar nas dela žive, kar prebuja v nas kreativnost, radost, željo po še. Odstirale tisto, kar nas utruja, nam jemlje energijo, ustvarjalnost, veselje do življenja. Prečiščevale naš um, naše srce, naše telo, da bomo postajale vedno bolj sprejemajoče in odprte za sporočila naše intuicije, naše zaveznice, vodnice, usmerjevalke. Povezale se bomo z Divjo žensko v nas, ki želi pretresti naše življenje, da bo iz njega odpadlo odvečno, nepotrebno in bo tako nastal prostor za nujno potrebno, resnično in naše.


~ Kaj se je zgodilo z glasom moje duše?
~ Katere kosti mojega življenja so pokopane?
~ V kakšnem stanju je moj odnos z instinktivnim sebstvom?
~ Kdaj sem zadnjič tekla svobodna?
~ Kako naj spet oživim življenje?

 

Na delavnici bomo: 
• spoznavale različne vidike arhetipa Divje ženske, njene pomene in lastnosti;
• prišle v stik z arhetipom znotraj nas; dobile sporočila in uvide zase;
• pogledale v svoje življenje in ozavestile tisto, kar nas ne podpira in tisto, kar je resnično naše pa smo morda pozabile, zapostavile, spregledale, a nas iz naših globin kliče, da to zopet uzremo;
• ozavestile načine, vzorce, izkušnje, ki blokirajo našo avtentičnost, našo instinktivno divjo naravo in raziskale, kaj se skriva na drugi strani vsega omejujočega;
• spomnile se bistvenega, kar je pravi temelj prihodnjega.

Z vsem tem bomo ustvarjale prostor znotraj nas, da bomo v svojem vsakodnevnem življenju črpale iz pravih dušnih semen in podpirale njihovo kalitev in rast skozi vse leto.

PRAKTIČNE INFORMACIJE O DELAVNICI:
Kdaj: nedelja, 25.2., od 10:30 do 18:30
Kje: Jalnova 70, Ljubljana
Cena: 35 eur za študentke in brezposelne, 45 eur za zaposlene
Prijave in več info: kristina@drevozivljenja.net (prijave sprejemam do četrtka, 22.2., število mest je omejeno do 6 udeleženk)

Se veselim tebe in skupnega popotovanja,
Kristina


“Divja ženska pripada vam. Pripada vsem ženskam. /…/ Brez nas Divja ženska umre. Brez Divje ženske umremo me. /…/ za resnično življenje, moramo živeti me in ona.” (C. P. Estes)

Prejšnji prispevek
Delavnice Notranji otrok, začetek 26. 2.
Naslednji prispevek
Arhetip Divje ženske prečiščuje in odpira prostor Lepemu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Fill out this field
Fill out this field
Vnesite veljaven e-naslov.